U hebt niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Velgen Spuiten

velgen opknappenHier kunt u lezen hoe u zelf uw velgen kunt spuiten.

Benodigdheden:

- Ontvetter
- Kleefdoekjes
- Aluminium Hechtprimer
- Filler
- Schuurpapier
- Velgenlak
- (2K) Blanke lak

Al deze producten zijn te vinden in onze webshop.

De velgen in het voorbeeld zijn velgen van een oude BMW. De velgen zijn zo'n 20 jaar oud en zullen weer als nieuw worden. De gebruikte artikelen kunt u in onze webshop terugvinden en bestellen.

Stap 1: De velg schuren of laten stralen

Om de oude laklaag te verwijderen hebben wij de velgen laten stralen. U brengt dan de velgen naar een straalbedrijf. De velgen worden daar volledig van hun lak ontdaan, waardoor men aluminium velgen overhoud zonder laklaag.

Indien de velgen nog goed in de lak zitten, kunt u er ook voor kiezen deze lichtjes op te schuren. Maak dan eerst de velg goed schoon en ontvet deze, dit voorkomt onnodige slijtage van het schuurpapier. Schuur vervolgens alle loszitende verflagen en krassen weg, de velg moet helemaal glad zijn.

Op de onderstaande foto ziet u de velg. De buitenrand is gestraald, het zwarte gedeelte is niet gestraald. Hier komt namelijk een sierkap overeen dus dit valt weg.

 velgen spuiten

 

Stap 2: Aluminium primer aanbrengen

De velgen zijn van hun laklaag ontdaan. Zaak is dan om snel de Aluminium hechtprimer aan te brengen, zodat de velgen niet gaan oxideren. Tevens voorkomt dit dat de velgen in de toekomst gaan oxideren. U vindt deze primer hier.

Alvorens deze hechtprimer aan te brengen, dient u de velg goed te ontvetten. Dit omdat tijdens het vervoer en verplaatsen van de velg altijd vuil erop terecht komt. Eventuele stofdeeltjes op de velg verwijderen met de kleefdoekjes. Nu kunt u de  primer op de velgen spuiten, doe dit in meerdere dunne lagen zodat alles goed gedekt is. Indien er plastic kapjes in het midden van de velg komen, dan kunt u deze ook het beste spuiten met de aluminium hechtprimer. Indien u dit niet doet en u heeft een andere kleur (primer) als ondergrond, dan krijgt u kleurverschil met het kapje en de velgen wanneer u deze aflakt.

Op de onderstaande foto's ziet u de kap die op de velg komt, gespoten met aluminium hechtprimer.

zelf velgen spuiten

Stap 3: De velgen strak maken

De velgen bevatten vaak kleine putjes van oude oxidatie. Deze hebben wij opgevuld met Filler. Deze Filler heeft de eigenschap dat het kleine putjes opvult. Indien 1 laag niet voldoende is kunt u een tweede laag op de velgen spuiten om de kleine putjes op te vullen. Vervolgens schuurt u de velg Nat met korrel 1200. Als u hiermee klaar bent, voelt u dat de velg spiegelglad is. Vervolgens de velgen weer goed schoonmaken en ontvetten.

Zie onderstaande foto. De velg is hier gespoten met filler en vervolgens lichtjes opgeschuurd.

velgen primer

Stap 4: De velg in kleur spuiten

Met speciale velgenlak gaat u vervolgens de velgen spuiten. Wij hebben de binnenkant van de velg zwart gespoten. Dit omdat men deze niet meer ziet als de afdekkap op de velg zit. Vervolgens hebben wij de velg, de afdekkap en het plastic kapje met velgenlak zilver gespoten. Doe dit in meerdere dunne lagen zodat alles goed gedekt is. Dit voorkomt tevens druipers.

Zie onderstaande foto's:

 velgen spuiten

Stap 5: De velg afspuiten met blanke lak

Vervolgens gaat u de velgen spuiten met blanke lak. Breng hierbij verschillende lagen aan, zodat u uiteindelijk een mooie dikke glanzende blanke lak laag op de velg heeft zitten. Doe dit met meerdere dunnen lagen, zodat druipers voorkomen worden.

U kunt kiezen uit verschillende blanke lakken. De gewone blanke lak is geschikt, maar deze wordt minder hard dan 2K blanke lak. Tevens is de gewone blanke lak niet benzine en chemicalien bestendig, terwijl 2K blanke lak dit wel is.

Vervolgens laat u de lak goed uitharden en kunt u de velgen weer in elkaar zetten. Wanneer u nieuwe logo's op de velgen plaatst zijn de velgen helemaal weer als nieuw!

Zie de foto's voor het resultaat. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van alle gebruikte producten.

 velg

Gebruikte producten:

Ontvetter: http://www.auto-lak.nl/ontvetter-motip-m600/motip-ontvetter-m600-500-ml.html

Kleefdoekjes: http://www.auto-lak.nl/kleefdoekjes/kleefdoekjes.html

Aluminium Hechtprimer: http://www.auto-lak.nl/primer/aluminium-primer.html

Velgenlak: http://www.auto-lak.nl/velgenlak-velgenspray.html

(2K) Blanke lak: http://www.auto-lak.nl/blanke-lak-2.html

Schuurpapier: http://www.auto-lak.nl/schuurpapier/schuurpapier-nat.html

Filler: http://www.auto-lak.nl/filler/filler-motip.html

 

VELGEN SPUITEN - VELGEN OPKNAPPEN - ZELF VELGEN SPUITEN - ZELF VELGEN OPKNAPPEN - ALUMINIUM VELGEN OPKNAPPEN - VELGEN COATEN - VELG SPUITEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij maken gebruik van Cookies. Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van Cookies. Klik hier voor meer informatie.